Pensioen

Ons pensioenadviesbureau heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd bij onze relaties. Een team van pensioenspecialisten is dagelijks in de weer met het adviseren over en het beheren van pensioenregelingen. Zij doen dit niet alleen met veel kennis en ervaring, maar vooral ook met veel enthousiasme en toewijding.

Lees hieronder wat wij voor ú kunnen betekenen:

Individueel pensioen voor de ondernemer

Wij hebben speciaal voor u als ondernemer een full-service pakket ontwikkeld. Het startpunt is in principe het opstellen van een pensioenplanning om zodoende uw pensioenbehoefte inzichtelijk te maken, want een pensioen heeft alleen zin als hieraan ook daadwerkelijk behoefte bestaat. Aansluitend ontwerpen we samen met u een pensioenregeling en wel zodanig dat die regeling exact invulling aan de gevoelde behoefte geeft. Vervolgens stellen we de bijbehorende juridische documenten op zodat uw pensioen ook rechtsgeldig is en maken we actuariële berekeningen zodat u of uw accountant alles juist kunnen verwerken. Tenslotte brengen we periodiek in kaart welke impact uw pensioenregeling op de liquiditeitspositie van uw onderneming heeft, zodat er op pensioendatum of bij eerder overlijden voldoende middelen zijn. Kortom, wij ontfermen ons van A tot Z over uw pensioen en dus heeft u er verder ook geen omkijken naar. Als u dit wenst kunt u ook voor één of enkele modules uit het pakket kiezen.

Collectief pensioen voor het personeel

Wanneer u als werkgever uw werknemers een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden wilt bieden, dan mag pensioen daarin zeker niet ontbreken. Als uw pensioenadviseur streven wij ernaar om u zo veel mogelijk werk uit handen te nemen en te zorgen dat uw personeel tevreden is. Wij inventariseren daarom uw ideeën en wensen, waarbij wij uiteraard rekening houden met wet- en regelgeving. Indien een pensioen niet voldoet aan de wet- en regelgeving kan er een conflict ontstaat met de belastingdienst. Wij voorkomen dit. Daarnaast bekijken wij uw financiële mogelijkheden, waarbij wij letten op de betaalbaarheid zodat u niet in problemen komt. Wij adviseren u over de inhoud van de pensioenregeling, zoals vorm en hoogte. Wij vergelijken de pensioenproducten van de diverse aanbieders om dan samen met u een keuze te maken. Wij introduceren de pensioenregeling bij uw personeel, naar keuze via een groepspresentatie of individuele gesprekken. En wij zorgen tijdens de looptijd natuurlijk voor een efficiënt beheer én dat de pensioenregeling aan (toekomstige) wet- en regelgeving blijft voldoen. Kortom, wij maken het voor u zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk.

Pensioenconsultancy voor bedrijf en particulier

Pensioen wordt ervaren als ingewikkeld en moeilijk en dus krijgen we er vaak vragen over. Uit onze ervaring is gebleken dat veel mensen afhaken vanwege de complexe materie. Er komt veel bij kijken; juridische en fiscale kennis en wensen van de betrokkenen. Het is ingewikkeld aan al deze zaken te kunnen voldoen. Maar het is vanwege deze complexe materie dat Vermolen als bedrijf kan bestaan en met dank aan vele jaren ervaring vinden wij samen met u uitstekende oplossingen. Zo weten particuliere relaties ons bijvoorbeeld voor een advies of een second opinion te vinden in situaties van echtscheiding, ontslag en waardeoverdracht. Maar evenzo voor het opstellen van een pensioenplanning om hiermee zicht op hun eigen pensioensituatie te krijgen en zo nodig de juiste maatregelen te kunnen treffen.  En zo weten zakelijke relaties ons bijvoorbeeld voor advies en begeleiding te vinden in situaties van bedrijfsovername, inkoop van dienstjaren en OR-adviestrajecten. Maar evenzo voor communicatie over een (elders) lopende pensioenregeling richting het personeel. Het spreekt natuurlijk voor zich, dat het in al die gevallen om “maatwerk” dienstverlening gaat.

Pensioenconsultancy voor financieel professionals

Professionals, zoals accountants, advocaten en belastingadviseurs, weten dat ze bij ons op het juiste adres zijn voor complexe en dus ingewikkelde pensioenzaken. Want hoewel deze beroepsgroepen zelf veel verstand van zaken hebben, blijkt “pensioen” toch vaak een specialisme op zichzelf te zijn. De ene keer worden wij ingeschakeld om de financieel professional zelf bij te staan, zodat deze een beter advies aan zijn of haar relatie kan geven. De andere keer worden wij ingeschakeld om – uiteraard in goed overleg – hun relatie rechtstreeks bij te staan en van advies te dienen. Ook hier gaat het natuurlijk om “maatwerk” dienstverlening en hanteren wij speciale, gunstige tarieven voor onze vaste netwerkpartners.

Wilt u efficiënte en effectieve regelingen treffen om ervoor te zorgen dat er niks over het hoofd wordt gezien? Wij helpen u graag verder! Bel ons voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zoek contact met Jan voor Pensioen

Ja, ik ben geïnteresseerd in wat Vermolen voor mij kan betekenen. U kunt direct contact opnemen met Jan

Of stel een vraag via ons contact formulier