Terug

De AFM maakt zich onsterfelijk belachelijk.

Waarde lezers de maat is vol. De AFM is een organisatie die toezicht houdt op het functioneren op de branche. Terwijl men dat doet blijft men maar mensen aannemen en de toezichtskosten verhogen en daarmee geld uit de zak van de consument kloppen. Nu heeft men ineens een mening over pensioen en pensioenplicht.

Beste AFM, dit is jouw rol niet. We don’t need you for this. Je hoeft niet iets te vinden. Het enige wat je moet doen is toezicht houden. En daar heb je het al moeilijk genoeg mee met het gerommel in de RvC en de directie. Ontdoe je van al die door je zelf verzonnen taken, daarmee van de overbodige personeelsleden, verlaag de kosten en denk mee met de consument.

Hieronder de melding van AFM van hun briljante mening in Sprout 13 januari 2015.

AFM wil pensioendwang zzp’er

Honderdduizenden zelfstandigen dreigen geen enkel pensioen op te bouwen. Daarom moeten ze desnoods gedwongen worden voor hun pensioen te sparen. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de toezichthouder in de financiële sector volgens de Telegraaf in een pensioennota die vandaag uitkomt. ’Een algehele verplichtstelling’ ligt voor de hand als zzp’ers, freelancers en andere kleine zelfstandigen niet vrijwillig gaan pensioensparen.

PS: weet ook dat AFM nooit zomaar een mening heeft. Men onderzoekt, vergadert, houdt enquêtes, reduceert en deduceert. Van die kosten alleen al kan de helft van de door AFM genoemde ZZP-ers een prima pensioenadvies krijgen.

 

Terug